▪ 20.12.2017. godine u prostoriji Centra za razvoj i unapređenje zdravstva OMNIA MEDICA u saradnji sa poliklinikom GRACIA MEDIKA, naš uvaženi Prof. dr Radosav Dragojević, endokrinolog održao je predavanje na temu Prevencija i lečenje tip 2 dijabetesa.

Živeti sa Dijabetesom - Besplatno Savetovalište Beograd
20
Dec
2017
Sre

▪ 20.12.2017. godine u prostoriji Centra za razvoj i unapređenje zdravstva  OMNIA MEDICA u saradnji sa poliklinikom GRACIA MEDIKA, naš uvaženi Prof. dr Radosav Dragojević, endokrinolog održao je predavanje na temu Prevencija i lečenje tip 2 dijabetesa.

▪ Slušaoci predavanja imali su priliku da se upoznaju sa podacima učestalosti ove bolesti u našoj zemlji, faktorima rizika, kliničkom slikom i mogućnostima lečenja.

▪ Predstavljen je preventivno – terapijski preparat DIABET 2 koji je prirodnog porekla (iz žitarica) i klinički je ispitan.

▪ Klinička istraživanja na Klinici za endokrinologiju VMA pokazala su visoku metaboličku efikasnost preparata na osnovne poremećaje metabolizma (insulinske rezistencije) u svim stanjima i stepenima postojanja, koji su odgovorni za nastanak areterioskleroze i tip 2 dijabetesa. 

▪  Predavanje Prof. dr Dragojevića u okviru prevencije nam je ukazalo da su u medicinskoj praksi moguće ciljane, profesionalno vođene  i adekvatno kontrolisane, personalizovane, preventivne aktivnosti i kampanje, za sve ugrožene kategorije stanovništva (suštinska medicinska prevencija).

▪ Na ovaj način ostvaruje se efikasnije i jeftinije lečenje, kao i veća zdravstvena korist i bolja životna prognoza.

▪ Centar OMNIA MEDIKA će i u narednoj godini održavati besplatna savetovališta u okviru ove teme i našim sugrađanima predstaviti nova iskustva u lečenju dijabetesa.Podelite sa prijateljima