Bol u Leđima

Pomoć kod bolova u vratnom delu (Cervikalni sindrom)

Bolovi u vratu i ramenima najčešće nastaju usled grčenja mišića, koji zbog toga postaju kruti, što sprečava normalno pokretanje zglobova. Mogu biti posledica kontinuiranog stresa, dugotrajnog držanja tela u istom položaju (prilikom vožnje, sedenja za računarom, spavanja na neudobnom jastuku ili nepravilnom položaju – npr na stomaku)


Kako se Rešiti Bolova u Leđima?

Kako se Rešiti Bolova u Leđima?

Pojava bola u donjem delu leđa ( lumbo-sakralni deo), učestala je i može da se desi u svakom uzrastu, a najčešće se dešava od 25 godine života. Svaka radna ili sportska aktivnost svakodnevnog života, ukoliko se nepravilno ili naglo izvede ili vremenski dugo traje, može da prouzrokuje bol u lumbalnom delu leža.


 Life Coach Životni Trener

Šta je to Životni Trener ili Life Coach?

Životni trener, savetnik ili life coach nije psiholog, ni psihijatar, već osoba koja je ujedno i mentor i terapeut, koja Vam pomaže da shvatite šta želite i kako to da ostvarite. On se ne bavi psihoanalizom ni psihoterapijom, a klijenti su zdravi ljudi koji traže savet.


Gojaznost oko stomaka

Gojaznost u predelu stomaka i višak kilograma

Gojaznost u predelu stomaka je veoma ucestala, iako se uglavnom posmatra kao estetski problem , ona nije nimalo bezazlena pojava i moze biti veoma ozbiljna zdravstvena pretnja, Kao najcesce komplikacije javljaju se povisene masnoce u krvi, bolesti bubrega, ateroskleroza, ostecenje srca i krvnih sudova, poviseni krvni pritisak, dijabetes....


Nutricionizam Ishrana

Nutricionizam Ishrana

Ishrana je bez svake sumnje cinilac, koji najvise utice na zdravlje, jer se cin unosenja hrane konstantno ponavlja tokom celog naseg zivota. Ishrana je povezana sa voljnim i svesnim cinom, ona zavisi od slobodne volje pojedinca, zbog toga je neophodno duboko unutrasnje ubedjenje da bi se Vase navike u ishrani zamenile zdravijim. Tokom poslednjih decenija nutricionisti su posebnu paznju obratili na nekoliko aspekta hrane:


alergija

Šta su to Alergije ?

Leti se najčešće javljaju alergija na sunce kod osoba sa osetljivom kožom ili alergija na ubod ili ujed insekata. Na našem podneblju najčešće su alergijske reakcije na ubod pčele, ose, stršljena i bumbara. Najopasniji su ubodi u glavu i vrat. Obično se na mestu uboda insekta javljaju otok, bol i crvenilo. Deca su posebno osetljiva na ubode komaraca, pa se kod njih često javljaju izraženiji otoci i crvenila. Naročito lako otiču očni kapci i mesta gde se graniče koža i sluzokoža. Svrab je veoma izražen, a manja deca često raščešu kožu, pa je moguće da je i inficiraju.